Symposium luchtweginfecties
Datum: dinsdag 8 oktober 2024
Ga goed voorbereid het winterseizoen in! Dit symposium biedt veel kennis voor velen! Ook voor degenen die geen abonnee zijn van deze nieuwsbrief. Deel daarom dit in je organisatie/netwerk! Door brede kennisdeling rond luchtweginfecties, de verwekkers, de preventiemaatregelen en het voorkómen van overdracht.
. Hoe groot is het probleem van luchtweginfecties (LWI): - onder de bevolking - onder de patiëntenpopulatie van ziekenhuizen (jong tot oud) - onder de cliëntenpopulatie van verpleeghuizen en gehandicaptenzorg . Wat zijn de gevolgen van een LWI? . Wat kunnen werkgevers doen om te voorkomen dat werknemers LWI krijgen? . Kun je bouwkundige voorzieningen treffen voor de preventie van LWI? . Wat te doen als er een uitbraak van een LWI is?
Luchtweginfecties ontstaan bij kinderen, volwassenen en ouderen. Het programma neemt je mee in de microbiologie van de verschillende verwekkers, pathologie, epidemiologie en preventie en is geschikt voor vele doelgroepen in de 0-de lijn tot de 3-de lijn.
Doelgroepen: Artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, Contactpersonen Infectie Preventie (CIP), Infectie Preventie Ambassadeurs (IPA), deskundigen infectiepreventie. Voor een uitgebreid overzicht zie de website.
Heb je interesse dit symposium? Lees meer en meld je aan via:
Symposium SFERD
Woensdag 18 september 2024, Veenendaal
Voor de snelle beslissers zijn er nog enkele plekken! Op 18 september 2024 wordt het SFERD-symposium voor de 16e maal georganiseerd. Tijdens het ochtendprogramma zullen enkele incidenten de revue passeren: leveringsproblemen met chemie, schade aan endoscopen en problemen met de waterkwaliteit.
In de middag komen deze onderwerpen terug in de workshops crisismanagement, schadebeheersing endoscopen en waterkweken. De dag wordt afgesloten met een enerverende key-note speaker die ons mee zal nemen in de risico's en -beheersing in de Rotterdamse haven: Erik de Neef, voorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) schetst zijn visie over risicobeheersing en legt de relatie met zijn rol als lid van de calamiteitencommissie van het Erasmus MC. Erik heeft ter voorbereiding uitgebreid meegekeken op de afdeling Reiniging & Desinfectie Endoscopen in het Erasmus MC.
Heb je interesse in deze training? Lees meer en meld je dan nu aan.
Komende trainingen
Vele trainingen kunnen in-company gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@infectiepreventieopleidingen.nl Voor meer informatie en de rest van onze agenda
Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je op de hoogte blijven van de infectiepreventie gerelateerde bijeenkomsten van Stichting Trainingen Infectie Preventie? Kies deze link. STIP is ISO gecertificeerd en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. STIP-trainingen zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister VenV.
U krijgt deze mail omdat u in het bestand van STIP staat. Indien u geen mail meer van STIP wenst te ontvangen, meld u dan af door hier te klikken.
|