Gedragsverandering: de kleurentheorie L.de Caluwé & H. Vermaak (een instrument voor (infectiepreventie) verandering)
Datum 5 november 2024, Amersfoort
De kleurentheorie is één van de weinige wetenschappelijke gefundeerde theorieën over veranderen. De theorie ondersteunt bij het realiseren van verandering binnen organisaties. Het gedachtengoed is ontwikkeld door Léon de Caluwé en Hans Vermaak van TwynstraGudde. STIP heeft een nieuwe enthousiaste en ervaren docent gevonden binnen TwynstraGudde: Aniek Janssen. Zij is als Gildemeester verantwoordelijk voor vakontwikkeling en kennisdeling op het gebied van veranderkunde.
Het kleurendenken maakt verschillende opvattingen die betrokkenen over veranderingen kunnen hebben, zichtbaar en bespreekbaar. Met behulp van de kleurentest verkrijg je inzicht in jouw voorkeursstijl van veranderen en in de stijl van jouw collega’s. De kleurentheorie biedt bovendien een gemeenschappelijke taal waardoor het mogelijk is om over verschillende manieren van veranderen te praten. Je herkent je eigen en andermans kwaliteiten, allergieën en valkuilen.
Jouw adviezen sluiten zo beter aan bij degene die je adviseert, zodat je makkelijker het doel bereikt. Het doel van de adviezen is verbetering van infectiepreventie door een verbetering in preventief gedrag. Tijdens deze interactieve training wordt naar de acceptatie van de adviezen gekeken. Communicatie en beïnvloeding zijn hierin de belangrijkste veranderingsparameters. Je neemt een aantal veranderinstrumenten mee naar huis die je de volgende dag al kunt inzetten!
Heb je interesse in deze training? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meld je dan nu aan.
3-daagse training Luchtbeheersing Operatiekamer
Datum start: 5 december 2024
Aan het eind van de training zijn de volgende resultaten bereikt: 1. Prospectieve Risico Inventarisatie 2. Projectplan op basis van projectmanagement volgens Rudy Kor (TwijnstraGudde) 3. Ingevuld IGJ toetsingskader STIP audit-sjabloon met actielijst
Om infecties vanuit de OK te vermijden werken OK-Management, Infectiepreventie/kwaliteitsadvies en Technische realisatie nauw samen. Om deze afstemming meteen tijdens deze training te realiseren, wordt aanbevolen om met deze drie disciplines deel te nemen. STIP stimuleert dit met extra korting per deelnemer, indien tegelijkertijd aangemeld. Tijdens de training worden theorie en praktijk door de diverse docenten afgewisseld.
Enkele docenten:
Trainingsdata: 5 december 2024, 23 januari 2025, 13 maart 2025.
Heb je interesse in deze training? Lees meer en meld je samen aan!
Komende trainingen
Vele trainingen kunnen in-company gegeven worden. Informeer naar de mogelijkheden via info@infectiepreventieopleidingen.nl Voor meer informatie en de rest van onze agenda
Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je op de hoogte blijven van de infectiepreventie gerelateerde bijeenkomsten van Stichting Trainingen Infectie Preventie? Kies deze link. STIP is ISO gecertificeerd en opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. STIP-trainingen zijn geaccrediteerd door het kwaliteitsregister VenV.
Je krijgt deze mail omdat je in het bestand van STIP staat. Indien je geen mail meer van STIP wenst te ontvangen, meld je dan af door hier te klikken.
|