Steeds meer bacteriën ontwikkelen resistentie tegen antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht of in sommige gevallen niet meer kunnen worden behandeld.
Infectiepreventie speelt een onmisbare rol in de veilige zorg die je wilt leveren. Voorkom overdracht van mogelijke ziekteverwekkende micro-organismen, zo verklein je de kans op het ontstaan van infecties die behandeld moeten worden.
Onwetendheid over de besmettingswegen en de passende hygiëne of infectiepreventie maatregelen, heeft in het verleden veel slachtoffers gemaakt. Het grootste probleem is dat wij de (besmettelijke) micro-organismen met het blote oog niet kunnen zien en de gevolgen van de besmettingen zich pas later als infecties openbaren. Bewustzijn over hygiënisch handelen aan de cliënt helpt meer leed en pijn van infectie te voorkomen.
Kennisoverdracht rond de diverse basisinfectiepreventiemaatregelen in de dagelijkse praktijk.
Alle zorgverleners, medisch, paramedisch, verpleegkundig, verzorgend, zorgondersteunend tot vrijwilligers.
Kortom iedereen die wil zorgdragen voor een veilige omgeving en veilige zorg.
De training wordt gegeven door deskundigen infectiepreventie met een ruime ervaring en deskundigheid. Tijdens deze training komen onder andere de volgende leerdoelen aan bod:
De bijeenkomst duurt 3 uur (excl. pauze).
Voorbereiding is niet noodzakelijk.
Na de training zal van een ieder inzet nodig zijn om de stappen ter verbetering van basishygiëne te verwezenlijken.
Trainingsdatum in overleg.
Trainingslocatie is binnen de instelling en wordt door de instelling verzorgd.
Inschrijving en informatie via: info@infectiepreventieopleidingen.nl
De in-company training wordt in overleg met u gepland. Inschrijving gebeurt aan de hand van een email waarin u uw belangstelling aangeeft, waarna wij concrete afspraken met u vastleggen. De training kost € 99 per persoon, bij minimale deelname van 12 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 20.
Deelnamebewijzen worden na afloop van de training ter plekke verstrekt.
Bij meerdaagse trainingen kan per dag uw aanwezigheid worden weergegeven
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V
Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.
Carolien Oldenkamp - Berkelaar is deskundige infectiepreventie. Ze heeft in 1996 GRIP, adviesburo voor infectiepreventie opgericht.
Na jarenlange ervaring als medisch microbiologisch analist in een academisch ziekenhuis werkt Carolien sinds 1989 als deskundige infectiepreventie. Ze startte in een algemeen ziekenhuis en heeft inmiddels ervaringen opgedaan in alle sectoren van de gezondheidszorg.
Zo heeft zij veel bouwtrajecten in ziekenhuizen begeleid, collega’s gecoached, begeleidt zij zelfstandige behandelcentra, verpleeghuizen, woonzorgcentra, thuiszorg, gehandicaptenzorg, revalidatie en psychiatrie met hun infectiepreventiebeleid.
Carolien Oldenkamp is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.
Kees Ballemans deskundige infectiepreventie, is sinds 2002 eigenaar van Unic Medical Services BV, een adviesbureau op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na jarenlange ervaring als microbiologisch analist werkt Kees sinds 1990 als deskundige infectiepreventie voor zeer diverse organisaties, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandige behandelcentra. Ballemans won als enige deskundige infectiepreventie in Nederland tweemaal de Infectie Preventie Prijs van de VHIG, met een onderzoek over MRSA en de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek endoscopen. Kees Ballemans is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.
- Interpretatie van de norm, criteria en toelichting.
- verschil tussen de niveaus … read more
Uitwisseling meet cursisten.