Reacties

Gast
03-04-2018
Kwaliteit in Endoscopenbeleid
- Praktische uitwisseling van ervaringen.
- Feedback auditlijst.
Ismonda Boom-Aarts
15-06-2020
Zeer afwisselend, stimulerende, motiverende training.
Gast
19-09-2016
SFERD 2016
Veel vakinhoudelijke informatie, aandacht voor de zaken
waar het uitvoerende niveau tegenaan loopt.

AfdrukkenE-Mail Adres

Basishygiëne, een zorg voor ons allen

Datum:
geen opgave
Code:
BAS19
Prijs v.a.:
€ 0
Plaats:
In Company

Omschrijving

Basishygiëne, een zorg voor ons allen

Algemeen

inleiding

zepriSteeds meer bacteriën ontwikkelen resistentie tegen antibiotica. Dat betekent dat sommige infecties slecht of in sommige gevallen niet meer kunnen worden behandeld.

Infectiepreventie speelt een onmisbare rol in de veilige zorg die je wilt leveren. Voorkom overdracht van mogelijke ziekteverwekkende micro-organismen, zo verklein je de kans op het ontstaan van infecties die behandeld moeten worden.

Onwetendheid over de besmettingswegen en de passende hygiëne of infectiepreventie maatregelen, heeft in het verleden veel slachtoffers gemaakt. Het grootste probleem is dat wij de (besmettelijke) micro-organismen met het blote oog niet kunnen zien en de gevolgen van de besmettingen zich pas later als infecties openbaren. Bewustzijn over hygiënisch handelen aan de cliënt helpt meer leed en pijn van infectie te voorkomen.

Doel

Kennisoverdracht rond de diverse basisinfectiepreventiemaatregelen in de dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Alle zorgverleners, medisch, paramedisch, verpleegkundig, verzorgend, zorgondersteunend  tot vrijwilligers.
Kortom iedereen die wil zorgdragen voor een veilige omgeving en veilige zorg.

Inhoud training

De training wordt gegeven door deskundigen infectiepreventie met een ruime ervaring en deskundigheid. Tijdens deze training komen onder andere de volgende leerdoelen aan bod: 

  • inzicht krijgen in het verspreiden en het vóórkomen van micro-organismen;
  • inzicht krijgen in de basispreventiemaatregelen zoals handhygiëne, persoonlijke hygiëne, kledingvoorschriften, persoonlijke beschermingsmaatregelen

Voorbereiding en studieduur

De bijeenkomst duurt 3 uur (excl. pauze).
Voorbereiding is niet noodzakelijk.
Na de training zal van een ieder inzet nodig zijn om de stappen ter verbetering van basishygiëne te verwezenlijken.

Trainingsdagen en inschrijving

Trainingsdatum in overleg.
Trainingslocatie is binnen de instelling en wordt door de instelling verzorgd.
Inschrijving en informatie via: info@infectiepreventieopleidingen.nl

Kosten

De in-company training wordt in overleg met u gepland. Inschrijving gebeurt aan de hand van een email waarin u uw belangstelling aangeeft, waarna wij concrete afspraken met u vastleggen. De training kost € 99 per persoon, bij minimale deelname van 12 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 20.

Deelnamebewijzen

Deelnamebewijzen worden na afloop van de training ter plekke verstrekt.
Bij meerdaagse trainingen kan per dag uw aanwezigheid worden weergegeven

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V

Privacyverklaring

Door je aan te melden, ga je (de deelnemer) ermee akkoord dat jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor registratie- en afhandelingsdoeleinden. Er zullen foto's worden gemaakt die na afloop mogelijk worden geplaatst als sfeerimpressie op de STIP website. Alle persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt in overeenstemming met de huidige EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (AVG) en zullen niet worden bekendgemaakt aan een derde partij.

Programma

  • voorstelronde en inventarisatie vragen en verwachtingen;
  • besmettingswegen (gedrag) van een bacterie en virus;
  • antibioticaresistentie
  • het gedrag van de gezondheidsmedewerker;
  • voorkom overdracht, bescherm jezelf;

Trainers

Carolien Oldenkamp- Berkelaar

Carolien Oldenkamp - Berkelaar Carolien Oldenkamp - Berkelaar is deskundige infectiepreventie. Ze heeft in 1996 GRIP, adviesburo voor infectiepreventie opgericht.
Na jarenlange ervaring als medisch microbiologisch analist in een academisch ziekenhuis werkt Carolien sinds 1989 als deskundige infectiepreventie. Ze startte in een algemeen ziekenhuis en heeft inmiddels ervaringen opgedaan in alle sectoren van de gezondheidszorg.
Zo heeft zij veel bouwtrajecten in ziekenhuizen begeleid, collega’s gecoached, begeleidt zij zelfstandige behandelcentra, verpleeghuizen, woonzorgcentra, thuiszorg, gehandicaptenzorg, revalidatie en psychiatrie met hun infectiepreventiebeleid.
Carolien Oldenkamp is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.

Kees Ballemans

Kees Ballemans Kees Ballemans deskundige infectiepreventie, is sinds 2002 eigenaar van Unic Medical Services BV, een adviesbureau op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Na jarenlange ervaring als microbiologisch analist werkt Kees sinds 1990 als deskundige infectiepreventie voor zeer diverse organisaties, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen en zelfstandige behandelcentra. Ballemans won als enige deskundige infectiepreventie in Nederland tweemaal de Infectie Preventie Prijs van de VHIG, met een onderzoek over MRSA en de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek endoscopen. Kees Ballemans is als deskundige infectiepreventie altijd actief geweest in het opleiden en trainen van zorgprofessionals.

 

Foto's

op dit moment zijn er nog geen foto's beschikbaar

Locatie

In Company

Evaluatie

op dit moment zijn er nog geen evaluaties beschikbaarCategorie

Selecteer uw functie