Menu

Winnaar STIP-trofee 2016:

winnaarstitrofee2016Dennis Lorwa, Stichting Humanitas Rotterdam is de trotse winnaar van de STIP-trofee met het project Handhygiëne. Tijdens de werkconferentie interviewde Dennis de Contactpersoon Infectie Preventie Kees van Aalsburg. Zo kon Kees enthousiast vertellen hoe de gehele organisatie zich ingezet heeft voor de verbetering van infectiepreventie, hoe ze door middel van scholing van Contactpersonen Infectie Preventie een groep met extra deskundigheid van infectiepreventie hebben geschoold en hoe deze groep de overige collega’s hebben ‘besmet’ met het handhygiëne virus.
Uit het jury rapport:

Dennis en Kees gaan met de collega’s van Humanitas bepalen waar ze de prijs van € 1000 euro ten behoeve van infectiepreventieverbetering voor gaan inzetten.

Bekijk het interview met de prijswinnaars.

Publieksprijs

stiptrofeepublieksprijsDe publieksprijs gaat ook naar een handhygiëne project. Sylvia Meinders van Bruggerbosch vertelt hoe ze door middel van belonen van goed gedrag met een BOB-sleutelhanger en het belonen van het goed beantwoorden van enkele vragen met een verpleegstershorloge, het klimaat in huis dermate heeft veranderd. Handhygiëne en vooral het goed kunnen toepassen van handhygiëne door geen sieraden te dragen, geen kunstnagels, geen nagellak lukt!